Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

tajemnicze właściwości

Olej z kiełków pszenicy − właściwości regeneracyjnej petardy!

Olej z kiełków pszenicy − właściwości regeneracyjnej petardy!

Olej z kiełków pszenicy to jedno z najbogatszych źródeł witaminy E, czyli regeneracyjnej witaminy młodości. Przez lata znajdował zastosowanie nie tylko w pielęgnacji skóry starzejącej się, ale także cery wrażliwej, naczynkowej i alergicznej. Oprócz t...
Czytaj dalej
Dwutlenek tytanu w kosmetyce, czyli prawdziwy „tytan” w ochronie skóry

Dwutlenek tytanu w kosmetyce, czyli prawdziwy „tytan” w ochronie skóry

Choć pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, znajduje się w bardzo wielu kosmetykach, jakie posiadasz na swojej półce w łazience. Szczególnie w tych, które chronią skórę i włosy przed promieniowaniem UV. Dwutlenek tytanu to jeden z najbardziej popula...
Czytaj dalej
Olej makadamia: właściwości złota Australii

Olej makadamia: właściwości złota Australii

Pochodzi głównie z odległych terenów Hawajów i Australii. Orzech, z którego jest tłoczony, jest tak twardy, że do jego rozłupania trzeba używać specjalnych maszyn. O czym mowa? O oleju makadamia, który doskonale wpływa na Twoją skórę oraz włosy. Olej...
Czytaj dalej
Algi w kosmetyce: algi morskie pobudzają skórę do życia!

Algi w kosmetyce: algi morskie pobudzają skórę do życia!

Algi kosmetyczne − do skóry wrażliwej, suchej, podrażnionej, naczynkowej, a nawet przetłuszczającej się i trądzikowej. Algi dobre na cukier, cholesterol, serce i... długowieczność. Te wspaniałe żyjątka morskie do wielu lat są niesamowitym źródłem wit...
Czytaj dalej
Aloes w kosmetyce − poznaj sekret pięknej skóry Kleopatry!

Aloes w kosmetyce − poznaj sekret pięknej skóry Kleopatry!

Dar Wenus, roślina nieśmiertelności, niebiańska pałeczka, roślina biblijna − pod taką nazwą kryje się aloes, czyli jedna z najpopularniejszych roślin w kosmetyce. Jego działanie nawilżające i odżywiające skórę doceniała sama królowa Kleopatra. Dlacze...
Czytaj dalej
Antyoksydanty: ochrona skóry mieszczucha!

Antyoksydanty: ochrona skóry mieszczucha!

Zewsząd dobiegają informacje, że tajemnicze wolne rodniki niszczą nam ciało. Tylko pytanie, czym one są? Na działanie wolnych rodników narażeni są w dużej mierze mieszkańcy miast. Zobacz, dlaczego skóra mieszczucha wymaga dodatkowej dawki antyoksydan...
Czytaj dalej
Miłorząb japoński w kosmetyce: tajemnicze właściwości boskiego drzewa życia

Miłorząb japoński w kosmetyce: tajemnicze właściwości boskiego drzewa życia

Czy wiesz, że miłorząb japoński ma już ponad 300 milionów lat?! Jedno drzewo ginkgo biloba może żyć nawet 1000 lat. Niezwykłe właściwości tego drzewa od wieków wykorzystywane były w medycynie naturalnej. Dziś stosowany jest m.in. w kosmetyce ze wzglę...
Czytaj dalej
Adenozyna w kosmetyce − panaceum na zmarszczki!

Adenozyna w kosmetyce − panaceum na zmarszczki!

„Lustereczko powiedz przecie... czy to pierwsza zmarszczka?!” Jeżeli przerabiałaś już ten scenariusz być może jest to znak, że czas na pierwszy krem przeciwzmarszczkowy z adenozyną. Adenozyna w kosmetykach walczy o Twoją młodość i jędrną skórę. Ten m...
Czytaj dalej
Tlenek cynku − niesamowity biały proszek na trądzik i nie tylko...

Tlenek cynku − niesamowity biały proszek na trądzik i nie tylko...

Tlenek cynku znany był już starożytnym cywilizacją, czego dowodem jest stosownie maści cynkowej przez starożytnych Egipcjan. Związek wspomaga szybszą regenerację skóry, działa przeciwbakteryjnie, chroni skórę podrażnioną, także ze zmianami dermatolog...
Czytaj dalej
D-pantenol: tajemnica nawilżenia skóry

D-pantenol: tajemnica nawilżenia skóry

Podejrzewam, że nazwa pantenol kojarzy Ci się tylko z chłodzącą pianką, którą nakłada się na oparzenia po zbyt długim plażowaniu. Ale tak naprawdę, D-pantenol to substancja, która spełnia znacznie ważniejszą rolę dla Twojej skóry. Zobacz, czym jest t...
Czytaj dalej
Page